Livskarriärresan

Podd 31 Är du bra på att be om hjälp?

Är det enkelt för dig att be om hjälp? Faller det sig naturligt för dig att fråga andra om hjälp i stort och smått? Är det en styrka eller svaghet att be om hjälp?
Vad är det som gör att det kan vara så extremt svårt att ställa den där frågan, så svårt att man hellre låter bli? Vi pratar om att det kan vara jobbigt att få ett Nej, att det kan vara tungt att vara till last,  jobbigt att störa eller vara till besvär. Men vi kommer även in på att det faktiskt kan vara så att man varit besviken på att den hjälp man får inte blir den man behövde och då är det enklare att klara sig själv. Kan man öva på att bli bättre på att be om hjälp genom att börja med att erbjuda sin hjälp? Kan man öva på att ta emot den hjälp man får på det sätt den andra vill ge för att kanske upptäcka att den hjälpen blev hur bra som helst? Många frågor färre svar men vi tror i alla fall på att det är en styrka att kuna be om hjälp...
Vem är du i alla dessa funderingar och var kommer ditt beteende ifrån?
Att göra karriär i livet  - livskarriär är att reflektera för att fungera och må bättre genom alla sina olika val varje dag. Varsågoda att reflektera med oss denna vecka.

Häng med nu kör vi
Liselott& Maritza

Följ oss på Facebook och Instagram på @livskarriarresan.se

Varje vecka djupdyker där du har möjlighet att kommentera eller kanske ge oss nya uppslag till vad vi kan prata om.

Följ oss här
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.