Livskarriärresan

Livskarriärpodden

Finns nu som Podcast "där poddar finns"

Varje vecka djupdyker vi i ett nytt tema - Veckans Tema.
Det kan handla om stora som små funderingar i livet, problem vi stöter på, funderingar vi går med och som ni skickar in till oss. Det blir tid för reflektion och eftertanke för att sortera lite i allt det där som pågår i huvudet.

Så ta Din stund tillsammans med oss!

Podd 34 - Egoistisk vänskap

Uncategorized Oct 16, 2021

Denna gång pratar vi om faser vid trauma i våra liv.

Liselott delar med sig var hon befinner sig just nu där hon gått igenom ett tungt parti i sjukdomen och har tappat bort sig själv. Känslor och tankar som snurrar, borden som hopar sig men energin är borta. Nedstämdheten är ett faktum. Vi får hänga med på yogamattan där hon utforskat sig själv i veckan.

Vänskapen testas i denna fasen och våra väl invanda mönster speglas upp mellan oss. Vi pratar om hur vi kan mötas i våra olika behov om vi vet, kan och vill vårda vår relation mitt i allt.

Vi delar med oss av våra bästa vänskapstips!!

Läs mer...

Podd 33 - Hur hanterar vi vänskapen i denna cancerresan?

Uncategorized Sep 24, 2021

Hur hanterar vi vänskapen i detta?

Vi delar med oss av vår resa tillsammans mitt i cancern. Vad är våra framgångsnycklar i just vår resa som vänner och vad känner vi just nu.

Varför drar vissa människor sig undan eller flyr när nära står inför tuffa delar i livet? Är vi rädda för att möta någon i sorg eller smärta? Är man kanske rädd för att dra upp något tungt och jobbigt som gör att personen blir ledsen igen? Kanske det är lättare att tänka att man vill vi vidare i livet och hellre lägga saker bakom sig än att "älta" det för länge, är det att vara positiv? 

Vi pratar även om att lämna över ansvaret till den "drabbade" i en relation att kunna säga ifrån vad man vill eller inte vill prata om i stunden.

Vi berättar även om situationer där vi krockat i vår...

Läs mer...

Podd 32 - När cancern drabbar oss

Uncategorized Sep 10, 2021

Livet blir sällan som man tänkt sig. Under vårt sommaruppehåll kom cancerbeskedet helt utan förvarning och livet förändras på en sekund. I denna podd pratar vi öppet om hur det är att ta emot ett cancerbesked både som drabbad och anhörig. 

Processen är olika för alla och här delar vi med oss om hur det är och har varit för oss. Dels ur perspektivet att vara den som får diagnosen och hur den processen såg ut och hur man informerar sina anhöriga och vänner.

Vi pratar även om hur det är att stå på andra sidan, som vän och anhörig, och ta emot det där cancerbeskedet. Vi tar upp att man kan aldrig veta hur man ska reagera när situationen uppstår även om man kanske tror att man vet i förväg, att alla reaktioner är ok.

Hur har vi det på insidan båda två när livet förändras...

Läs mer...

Podd 31 Är du bra på att be om hjälp?

Uncategorized Jul 15, 2021

Är det enkelt för dig att be om hjälp? Faller det sig naturligt för dig att fråga andra om hjälp i stort och smått? Är det en styrka eller svaghet att be om hjälp?
Vad är det som gör att det kan vara så extremt svårt att ställa den där frågan, så svårt att man hellre låter bli? Vi pratar om att det kan vara jobbigt att få ett Nej, att det kan vara tungt att vara till last,  jobbigt att störa eller vara till besvär. Men vi kommer även in på att det faktiskt kan vara så att man varit besviken på att den hjälp man får inte blir den man behövde och då är det enklare att klara sig själv. Kan man öva på att bli bättre på att be om hjälp genom att börja med att erbjuda sin hjälp? Kan man öva på att ta emot den hjälp man får på det sätt den andra...

Läs mer...

Podd 30 Vad har du överfört för beteende på dina barn eller andra nära dig?

Uncategorized Jul 11, 2021

Vad har du överfört för beteende på dina barn eller andra nära dig?
Eller vad har du tagit efter för beteende av dina föräldrar som du agerar med även idag.
Denna gång pratar vi om att bli medveten om att vi lär våra barn att göra som vi gör, men ibland är det kanke inte det bästa, om vi vågar titta på det med lite distans. 
Kanske man kan tänka sig att träna medvetet på att göra precis tvärtom en liten stund, för att se hur det fungerar och kanske kan bli en positiv erfarenhet i att bryta invanda beteende vi inte behöver eller vill ha. Vi utmanar er i att leka en sommalek där man gör precis tvärtom, ex om du brukar planera så lek spontan bara för att se vad som händer....
låt fantasin flöda och kom på vad du vill göra tvärtom i? 
Sommarkramar från Liselott&Maritza

Läs mer...

Podd 28 - Att vara sann mot sig själv

Är du sann mot dig själv?

Vad betyder det egentligen och vad händer när du ska svara på den frågan?
I veckans avsnitt utforskar vi just frågan om att vara autentiska eller sanna mot oss själva och vad som händer med oss när vi inte är det.

Utifrån en verklig upplevelse pratar vi om hur vi kan få svar på frågan och att det för många är känslan vi går med som ger oss svaret. Vi kanske har hanterat en situation på ett visst sätt och i stunden kändes det bra men nu efteråt känns det som något skaver. Det känns inte riktigt rätt, det där blev inte riktigt bra. Jag borde sagt ifrån, gjort något, sagt nej... osv

Och i takt med vår egen utveckling som kan vara olika erfarenheter, upplevelser, åldern så känns det viktigare och viktigare att vara autentiska och sanna mot oss själva. Vi gör ett...

Läs mer...

Podd 29 - Hur känner du att du är omtyckt på insidan?

 Ska man bemöta andra som du själv vill bli bemött?

Säkert en bra kompass men idag pratar vi om att det kanske går att utveckla detta till att bli så bra att det ger fyrverkerier på insidan av hela kroppen, låter det intressant?

Kanske du någon gång blivit glad för något men egentligen inte alls känt det på riktigt inombords utan mer logiskt i hjärnan. Vi delar med oss av hur vi själva fungerar och skrattar åt hur enkelt det är att se det när man får reflektera över eget beteende.

Blir du glad av ett påskägg, julklappen, tårtan på jobbet? Tycker du att chefen aldrig är på plats på jobbet helt osynlig eller när fick man en klapp på axeln för allt jobb man gör? Är du en som alltid ställer upp för alla andra men andra aldrig ger tillbaka? Kanske du saknar att få beröm och lite...

Läs mer...

Podd 27 Aldrig nöjd

Uncategorized Jun 24, 2021

Podd 27
Aldrig nöjd

Hur ofta under en dag är du riktigt nöjd med allt som är?
Åh majmånad var för kall, juni för varm, grannen klipper gräset vid fel tid etc
Hur lätt är det att vi hela tiden har samtal igång om hur fel allt är, eller hur fel andra gör.
Vi pratar om just nu i EM yran om hur kasst Sverige spelade mot Spanien för att de inte vann, hur lätt det är att hela tiden klaga, klaga, klaga… Vad är det som gör att om du försöker säga emot så blir det t.o.m dålig stämning.
Fördjupningen blir att vi pratar om hur din inre kritiker sen pratar negativt om dig själv ovanpå detta – herregud hur mår vi då på insidan.
Tänk om det är egentligen där det startar på insidan av dig själv?
Aldrig nöjd eller i alla fall sällan nöjd är det så vi vill leva våra...

Läs mer...

Podd 26 - Olikheter MEN jag har rätt du har fel

 Veckans fråga från en lyssnare är att vi ska ta upp ämnet Olikheter. Oj va enkelt eller...
Hur lätt är det att helt byta perspektiv eller verkligen förstå och även anta det den andra parten anser vara rätt? Eller hamnar även du i att bara skjuta in ännu fler vassare argument för din egen åsikt tills dom fattar!!! Vi pratar om hur vi själva blir när någon attackerar med argument på argument. Hur medveten är du om ditt eget beteende eller är det mer omedvetet och väl inövat. Kan man stanna kvar och förstå nyfiket att vi är präglade av olika miljöer och därav antar en hel massa egenvalda sanningar om andra och varandra. Vad händer om du börjar se dig själv lite utifrån för att förstå dig själv bättre men även andra. Alla har vi väl mött besserwissern som alltid har rätt...

Läs mer...

Podd 25 - Att ha utvecklingssamtal med sig själv!

Uncategorized Jun 11, 2021

Podd 25,
Att ha utvecklingssamtal med sig själv!
Idag får du hänga med oss när vi pratar om sol, sommar, sommarkvällar och allt annat som är jobbigt just nu i våra liv. Vad händer när kvällsrutinerna inte funkar? Hur gör du när du nattar dig själv? Vad händer när huvudet vaknar fullt av allt som måste göras idag? Vi pratar om hur lätt det är att hamna i det där ekorrhjulet igen, igen och igen fast vi vet bättre...

Tänk om utvecklingssamtal med sig själv är nyckeln? 

Varma kramar

Maritza & Liselott

Ta en kopp kaffe eller te och ge dig själv en egen stund tillsammans med oss - Din stund!  

Vi finns där poddar finns, se länkar nedan.

Läs mer...
1 2 3 4 5
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.