Livskarriärresan

Livskarriärpodden

Finns nu som Podcast "där poddar finns"

Varje vecka djupdyker vi i ett nytt tema - Veckans Tema.
Det kan handla om stora som små funderingar i livet, problem vi stöter på, funderingar vi går med och som ni skickar in till oss. Det blir tid för reflektion och eftertanke för att sortera lite i allt det där som pågår i huvudet.

Så ta Din stund tillsammans med oss!

Podd 21 - Vilken är din lägsta nivå?

Uncategorized May 14, 2021

Podd nr 21
Vilken är din lägsta nivå?

Har du koll på var din lägsta nivå går innan det är dags för städning hemma? När går gränsen för att du ska gå i taket eller säga nu får det räcka.
Har du samma lägsta nivå som övriga i familjen eller har du det som vi har det - LÅNGT ifrån samma och vår irritation lyser igenom i allt. Snacka om att man får bli förbannad när dammråttorna jagar en det kan man väl fatta...

Vi funderar vidare på om det är samma för vikten, varför det tydligt ökar antal personer på gymmet direkt efter nyår och nu inför sommaren? Har möjligen lägsta nivån nåtts, NU måste jag ta tag i min vikt...

MEN idag funderar vi på om det även finns en lägsta nivå för hur du vill må? Hur dåligt tillåter vi oss...

Läs mer...

Podd 20 - Stärk din JAGkänsla

Uncategorized May 07, 2021

JAGkänsla kan man påverka den?

Hur mår du idag?
Hur många av oss känner efter på insidan på den frågan? 

Vi pratar denna gång om hur mycket våra tillstånd smittar och hur det påverkar vårt sätt att se på andra och det som händer oss. Vi funderar även på hur det kommer sig att när jag börjar titta efter en viss typ av bil så verkar den finnas precis överallt på gatorna, som om den förökar sig drastiskt... eller hur fungerar vår lilla hjärna egentligen och hur kan vi nyttja det på bästa sätt för att må bra

Läs mer...

Podd 19 - Mental styrketräning, kramas i trafiken

Uncategorized Apr 30, 2021

Vad händer med dig när du sätter dig bakom ratten? 
Liselott delar med sig om hur någon körde efter henne och skällde ut henne. Maritza har fastnat i en negativ loop om att alla andra är idioter i trafiken.
Känner du igen dig?

Vad händer i vår hjärna när vi fastnat i negativa mönster och hur mår vi inom oss då? Vi pratar om våra motorvägar i  hjärnan och förmågan vi alla har att bygga nya motorvägar som kanske är bättre för vårt mående.

Så vi utmanar dig att redan nu börja träna i trafiken. Häng med oss denna vecka och träna dig på att Kramas i trafiken

Läs mer...

Podd 18 - Självkänsla 2.0 avsnitt 3 av 3

Uncategorized Apr 30, 2021

Vad är egentligen självkänsla och hur kan jag göra för att stärka den?

I denna tredje och sista delen av Självkänsla 2.0 provar vi ett verktyg man kan använda sig av för att stärka sig själv. Vi kallar verktyget att "Stänga gapet". Maritza får prova på sitt exempel där hon upplever att självkänslan kring hennes matlagning har förändrats.

Vad är det som händer när du har dålig självkänsla? Det är något som skaver i dig, något som får dig att må mindre bra.

Du räcker inte riktigt upp till bilden av hur du tycker att du borde vara. Det blir ett ”gap” mellan hur du tycker att du är och hur du tycker att du borde vara. Ju större det här gapet är desto mer skaver det och desto mer negativ blir din tankar och dina känslor om dig själv.
I det här avsnittet pratar vi om olika...

Läs mer...

Podd 17 - Självkänsla 2.0 avsnitt 2 av 3

 Nu fortsätter vi med avsnitt 2 i denna serie om Självkänsla.

Denna gång ger jag Liselott ett annat perspektiv på hennes bild av att vara den perfekta mamman, som hon berättar om i första delen. Jag ger henne perspektivet att jag inte förstår att hon kan se det så - utifrån mitt perspektiv att se på det, när jag tittar på henne som mamma.

Kan det vara så att vi fastnat i vår egen tanke som ger oss bilden av oss själva och denna negativa känsla som kommer av det? Kan någon annan tänka på ett annat sätt. 

Vi undrar vilka tankar du har igång för att komma till den känslan du har i olika delar av din självbild? Har du medvetet reflekterat? Har du koll på din egen tankestrategi? 

Vill du lära dig mer om hur du kan stärka din självkänsla så anmäl dig redan nu till "Självkänsla 2.0". En...

Läs mer...

Podd 16 - Självkänsla 2.0 avsnitt 1 av 3

Uncategorized Apr 09, 2021

Vi har fått in önskemål om att podda om Självkänsla. Såklart vi vill, för det är ett värdefullt viktigt ämne då det direkt påverkar hur vi mår.

Vi valde att göra det i serie om 3 avsnitt med start idag. Men vi har även kopplat på en kostnadsfri Mental challenge (eller utmaning) som vi berättar mer om, som heter Självkänsla 2.0 och startar 1 maj, 2021. Du kan anmäla dig till utmaningen redan nu och få mer info via Mail. Anmäl dig här!

I detta avsnitt börjar vi titta på begreppet Min självbild - min bild av mig själv. Vi delar med oss var det skaver i vår bild av oss själva i våra liv idag och hur det känns att gå omkring med det. I vilka område i ditt liv känns inte bilden av dig själv helt hundra bra och var kommer den ifrån? Dags att inspireras och identifiera vad du befinner i ditt liv i...

Läs mer...

Podd 15 - INGEN finns för mig jag finns för alla andra alltid 😪

Uncategorized Apr 02, 2021

Varför finns ingen där för för mig när jag behöver? Var är alla när jag behöver stöd, en vän att prata med, en axel att gråta ut vid eller bara någon som visar att de bryr sig om?
Jag som ställer upp för alla alltid. Så fort någon annan behöver så vill jag finnas där och finns där. Hela mitt liv har jag haft den rollen.

Hur får man en roll? Vem ger dig rollen? Vad händer när du vill byta roll i en relation? Hur uppfattar andra dig?

Denna gång diskuterar vi detta ämne från olika perspektiv. Vi delar med oss av våra egna erfarenheter och svårigheter. Sorgen över att bryta relationer för att man känner att det tar mer än det ger, hur hanterar man det?

 

Läs mer...

Podd 14 - Att stötta och finnas för någon annan - men HUR?

livskarriärpodden Mar 26, 2021

I detta avsnitt tar vi upp hur svårt det kan vara att veta HUR man kan finnas där för någon annan.

Tänk om jag inte säger rätt saker, eller om jag gör det värre. Jag kan ju inget om det här, hur ska jag kunna ge hjälpa eller ge råd?

Jag vet inte hur jag ska göra för att kunna finnas där?

Vi berättar båda om hur vi gick in i den berömda mammafällan, där vi snabbt tog rollen att ge råd eller gör bara såhär så blir det bättre.

Vi pratar om värdet av att vara ett öra till någon annan, om att våga stanna kvar och låta den andra prata av sig, av att lyssna in vad den andra behöver.

Du får höra oss berätta om En teknik som heter Följa följa följa  - leda. 

Vi delar också egna erfarenheter när någon fanns för oss, promenaden som verkligen gjorde skillnad och...

Läs mer...

Podd 13 - Livet bakom fasaden - vem är vi då?

livskarriärpodden Mar 20, 2021

 Livet bakom fasaden - vem är vi då?

I veckans avsnitt granskar vi oss själva och sociala medier kritiskt. Vad är det vi visar upp? Den perfekta maten, utedagen, träningen osv.

Blir du inspirerad eller känner du som vi gör, att man inte räcker till...😳

Varför lägger vi ut den typen av bilder och vad sker bakom fasaden?

Vi känner att det finns ett gap att fylla, en plats där man kan dela hela livet - En sluten FB-grupp Livskarriärresan/Bakom Fasaden

Vill du följa med oss Bakom Fasaden?
Ansök om medlemskap, klicka på länken.
 
Nu finns vi på poddtoppen också:

 

Läs mer...

Podd 12 - Vad tycker du om våren?

Uncategorized Mar 12, 2021


Oavsett hur du tycker, har du funderat på vad det är som gör att du tycker som du gör? Ofta är det positiva erfarenheter som ger positiva tankar och positiva känslor eller det omvända. Så vilka tankar går du runt och tänker och vilka känslor ger de dig? I dagens avsnitt reflekterar vi över kopplingen mellan det du tänker och känner och hur vi kan använda den kunskapen för att må bättre.

Läs mer...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.